São Tomé

“Øen i Verdens Centrum”

São Tomé er en lille vulkanø i Guineabugten ud for Afrikas vestkyst. Et sandt paradis for biologer med et væld af unikke dyr og planter, som ikke findes andre steder på jorden: ormeslanger, fugle, gekkoer, flagermus og masser af bregner. Den eksotiske ø består af basalt og er særdeles frodig. Klimaet, jordforholdende og placeringen ved ækvator gør São Tomé til det idelle sted at dyrke kakao.

 

2400 kakaofarmere

Ved at købe chokolade fra São Tomé støtter du mange små familiedrevne kakaofarmere på São Tomé. Kakao er en af øens allervigtigste eksportvarer. Farmerne er gået sammen i kooperativer, som giver dem uddannelse, sikkerhed for at deres kakaobønner kan sælges til en fair pris, og gør det praktisk muligt at opretholde den økologiske certificering.

 

Fra kakaotræet til dig

Mange faktorer spiller ind, når man vil fremstille chokolade, der lever op til navnet “gudernes føde”. Vejret skal give de rette betingelser for en god høst. Fermenteringen skal frembringe de perfekte smagsstoffer, og tørringen skal sikre bønnerne mod mug og samtidig indkapsle den gode smag og aroma. Kakaobønnerne skibes fra Guineabugten til forarbejdning i Frankrig og videre til Økoladen herunder Elmelund Chocolatier Organic på Sydsjælland. Utallige processer, hvor kakaoen moses, renses, smeltes og tilsmages, ligger grund for en aldeles guddommelig mundfuld til dig.

 

Kakaobønne: Amelonado (Forastero) 

Kakaotræerne på São Tomé er indført i 1800-tallet fra Amazonas, men har her fundet sin egen unikke smagsvariant. De særlige jord- og klimaforhold på vulkanøen giver kakaoen dens særegenhed og den lille produktion gør varianten eksklusiv og eftertragtet. Noter af frugt, nødder og krydderier giver kakaobønnnen en fantastisk smagsprofil, der skaber et stykke økologisk chokolade i verdensklasse.